Corporate IIBA NL lidmaatschap

Corporate lidmaatschap IIBA NL

Organisaties kunnen corporate lid worden van onze Nederlandse vereniging. Met dit lidmaatschap ondersteunt het lid de ontwikkeling van het vakgebied Business analyse in Nederland. Het lidmaatschap bestaat uit:

  • Individuele medewerkers die kenniswerker zijn van IIBA. Hiervoor kunnen zij gratis naar het jaarcongres van de IIBA (ieder jaar in november) en naar thema-avonden die IIBA NL organiseert. Daarnaast kunnen zij deel uit maken van werkgroepen en studiegroepen die door IIBA NL leden worden georganiseerd.
  • Per vijf individuele medewerkers een exemplaar van het BABOK boek.
  • Boven de tien individuele leden een uitnodiging voor de jaarlijkse Corporate membership meeting. IIBA NL organiseert een bijeenkomst waarin niet de Business Analist maar de leidinggevende of sponsor van een significante groep Business Analyse resources centraal staat.
  • Vermelding van de organisatie op de IIBA NL website en nieuwsbrieven als corporate sponsor (www.iiba.nl).

Verschil met Corporate lidmaatschap IIBA Internationaal

Het is belangrijk om te begrijpen dat lid zijn van IIBA NL iets anders is dan lid zijn van onze moederorganisatie IIBA Internationaal in Canada.  Wij zijn als organisaties uiteraard verbonden. IIBA Internationaal verschaft ons middelen, content en informatie om een lokaal ‘chapter’ te kunnen zijn. Alle lokale activiteiten worden echter alleen door IIBA NL georganiseerd en gefinancierd. IIBA NL heeft alleen vrijwilligers, maar moet wel (soms) betalen voor faciliteiten, eten en (keynote) sprekers. Dit financieren wij vanuit de contributie van de leden. 
 
IIBA Internationaal biedt een scala aan resources waaronder de BABOK. Dit wordt gefinancierd door het lidmaatschap met IIBA Internationaal en additionele diensten als certificering. Het is dus belangrijk om te begrijpen dat lidmaatschap van IIBA NL toegang geeft tot lokale evenementen en een lokaal netwerk, maar niet tot het IIBA Internationale portaal waar individuele leden bijv. een digitale versie van BABOK en webinars kunnen inzien.
 
Wij zouden graag zien dat ieder bedrijf lid zou worden van zowel IIBA Internationaal als IIBA NL. Als je echter als bedrijf een keuze wilt maken, dan is het vooral een keuze tussen de centrale business analyse resources of de lokale activiteiten met het lokale netwerk (bijvoorbeeld de kennissessies en/of jaarcongres IIBA NL).

Investering

De investering voor het corporate membership van de IIBA NL is afhankelijk van het aantal leden dat de sponsor lid wil maken. Graag gaan we in gesprek over wat de waarde en investering voor uw organisatie.