×

Warning message

Past event disabled.

IIBA NL Jaarcongres: Digitalisering en Business Analyse

Tuesday, November 14, 2017 -
1:00pm to 8:00pm
 Add to Calendar
banner.jpg
Zoals elk jaar organiseert het IIBA ook in 2017 weer haar jaarcongres. Het vindt plaats op dinsdag 14 november in de Landgoederij te Bunnik. En ook dit jaar pakken we uit met een thema dat ons allemaal bezighoudt. Wij nodigen je dan ook van harte uit op het IIBA-jaarcongres:
‘Digital Transformation en BA ’
 
De wereld waarin we leven, de technologie en manier van werken verandert in een steeds hoger tempo. Nieuwe trends en technologieën volgen elkaar in hoog tempo op en bedrijven zoeken constant naar manieren om hiermee om te gaan of op in te spelen. Ook de manier van werken verandert hierbij. Van Agile, naar DevOps, Design Thinking en Customer Journeys zijn steeds meer voorkomende werkvormen. Welke rol is hierin weggelegd voor de Business Analist? Heeft hij in al dit veranderende geweld nog wel een rol? 
Of bieden deze veranderingen juist nieuwe kansen voor de Business Analist? Is het niet zo dat het werk van de Business Analist juist bestaat uit het begeleiden van klanten tijdens verandering? Tijdens het jaarcongres 2017 willen we jouw inspireren en over dit thema met je discussiëren en debatteren. 

Programma

We hebben een veelbelovend programma in petto. Vier sprekers geven u inzicht over de rol van business analyse bij digital transformation initiatieven. Net als vorig jaar gaat u ook weer zelf aan de slag: wij vragen je om een aantal dilemma’s of prikkelende stellingen te bedenken en deze op onze website te plaatsen. Dat kan hieronder (onder inschrijf formulier). Uit deze stellingen ga je onder leiding van een ervaren discussieleider de degens verbaal kruisen: een echte ‘crossing the swords’ dus. Na het dinerbuffet met iets lekkers toe en de Algemene Ledenvergadering praten we graag nog even na tijdens een gezellige borrel.

 

13:00 - 13:30 Ontvangst
13:30 - 13:45 Opening en terugblik door dagvoorzitter Marcel Schaar, voorzitter IIBA Dutch Chapter
13:45  - 14:15 The Challenge of Digital Transformation (Slides Engels, presentatie Nederlands)
Joep Wijman, eigenaar WijmanCoaching.
14:15  - 15:15 De BA als schaap met de 5 poten
Anna van Tienhoven, Verbinder, Innflex
15.15  - 15:45 Pauze
15:45  - 16:00 Uitleg ‘Crossing the swords’ discussie en verdeling groepen
16:00  - 16.45 Crossing the swords: dilemma’s en stellingen van leden
16:45  - 17:30 Customer of Employee Experience?
Saskia Thie en Heidi de Ridder, Digital Consultants, KLM Digital Studio
17:30  - 17.50 Column: Hoe overleef je de digitale transformatie?
Mark Raben, Director Innovation & Product Strategy, SAP EMEA
17:50  - 18.00 Afsluiting
Marcel Schaar, voorzitter IIBA Dutch Chapter
18:00  - 19:00 Dinerbuffet
Een combinatie van salades en heerlijke vlees- of visgerechten met dessert
19:00  - 20:00 Algemene Ledenvergadering
20:00  - 21:00 Borrel
Zie onderaan deze pagina voor de abstracts van de presentaties.

Meld je nu aan!

Zoals je ziet, een gevarieerd en compleet programma, het IIBA lidmaatschap waardig. 
Om je aan te melden vul het onderstaande formulier in. Voor vragen over het programma kun je contact opnemen met Ronald Lange via telefoonnummer 06-53724545 of per e-mail: info@dutch.iiba.org. 

Wij verwelkomen je graag op dinsdag 14 november vanaf 13.00  op  De Landgoederij, Camminghalaan 30 te Bunnik!
 

Uitdaging

Hier kun je jouw stelling geven voor de ‘ crossing the swords’ sessie op het IIBA Jaarcongres.
Om de discussie scherp te krijgen moet deze stelling:
  • Eenvoudig zijn
  • Maximaal 20 woorden bevatten
  • Prikkelend zijn
  • Niet per se je eigen mening weergeven

De inzendingen tot nu toe vindt je hier.

Bijvoorbeeld: “Een BA heeft bij de digitale transformatie niets te zoeken, want er is rechtstreeks verbinding tussen business en development”

Abstracts

13:45  - 14:15 Joep Wijman

medium_joep_170817.jpeg

The Challenge of Digital Transformation (Slides Engels, presentatie Nederlands)

Subtitle: Help Business Analysts understanding the digital induced TRANSFORMATION and a “change management” way forward.

We will shortly review some trends in digital and what it entails (4th Industrial Revolution). Based on an integrated example (digital marketing, -innovation and -manufacturing) we will indicate governance and leadership challenges. Stripping the “buzz” from the buzzword we will qualify digital (adjective) and address the heart of the matter i.e. transformation (noun). We will indicate that in an increasingly digital world, digital transformation is not just about implementing more and better technologies. It involves digital congruence — aligning your company’s culture, people, structure, and tasks. We will give some ideas on transformation = change management and suggest the BA may evolve into a mastermind and change agent role.

14:15  - 15:15 Anna van Tienhoven

medium_anna_van_tienhoven.jpg

De BA als schaap met de 5 poten

Prikkelende visie ten aanzien van huidige en toekomstige trends en exponentiële ontwikkelingen, specifiek gericht op de verzekerings- en automotive branche. Hoe innovaties op impact in te schatten, in de context te plaatsen en op een eigenzinnige manier om te zetten naar toepassingen. Het realiseren van strategische doelen en innovatie transities middels het inzetten van change adoption, co-creatie en waardesturing binnen diverse samenwerkingsvormen. 

  1. Toekomstbeeld - toekomst & (mega)trends
  2. Strategie toekomstbestendig maken
  3. Rol van de BA: nu en in de toekomst
  4. Spagaat: de BA als het schaap met de 5 poten?
  5. Als BA blijvende meerwaarde bieden!

De automotive en verzekeringsmarkt (twee totaal verschillende sectoren) zullen als één geïntegreerde casus worden gebruikt gebruiken om mijn verhaal toe te lichten.
 

16:45  - 17:30 Saskia Thie

medium_saskia_thie.jpg

Customer of Employee Experience?

Een kijkje in de keuken bij KLM hoe zij na de digitale journey ingezet voor de passagiers ook deze digitale transformatie ingang zetten voor de interne organisatie. 
Denk hierbij aan de inzet van Employee journeys en het introduceren van de Agile way of working.

17:30  - 17.50 Mark Raben

medium_mark_raben_0.jpg

Hoe overleef je de digitale transformatie? 

Deze vraag is zeer relevant maar helaas niet algemeen te beantwoorden. Vaak wordt digitale transformatie besproken vanuit belangrijke technologietrends als machine learning, digitale spraakassistenten en mixed reality. Echter, technologie is van zichzelf niet veel waard. Het gaat om de manier waarop organisaties ze inzetten. Een belangrijke vraag is dus: hoe vertaalt u deze trends naar maximale waarde voor uw business? Mark Raben zal met pakkende voorbeelden laten zien hoe bedrijven innoveren volgens het krachtige Yin en Yang-principe.
 

 
Sprekersinformatie is ook als pdf te downloaden.

 

Event Details: 
.
Event Location: 
De Landgoederij Camminghalaan 30 Bunnik
0,00 €