IIBA NL Jaarcongres: FAST Business Analist

Tuesday, November 13, 2018 -
12:30pm to 8:30pm
 Add to Calendar

IIBA NL JAARCONGRES: FAST BUSINESS ANALIST

For English click here.

Schrijf snel in!
Ook dit jaar organiseert de IIBA NL een jaarcongres voor iedereen die actief betrokken is bij veranderingen in professionele organisaties en bij wil blijven op het vakgebied van de business analyse.  Zorg dat je erbij bent en schrijf je direct in via deze link:

 
 

Waar gaat het congres dit jaar over?
De laatste jaren wordt een ieder zich steeds meer bewust, dat onze wereld continue in verandering is. Bedrijven zoeken daarom ook bewuster naar manieren om met verandering om te gaan of hierop in te spelen. We zien dat bedrijven zich meer en meer richten op wendbaarheid. De manier van werken verandert hierdoor. Een leidend principe is dat bedrijven in kortere cycli op een transparante wijze willen kunnen acteren,  uitkomsten willen kunnen toetsen en daarmee hun volgende stappen kunnen aanpassen. Het beeld van een bedrijfstop die in een aantal maanden een strategie uitbroedt, die in de daaropvolgende 5 jaar uitgevoerd moet gaat worden, past niet binnen het beeld van deze wendbare organisatie. Als door de huidige trend het lerend vermogen van een organisatie toeneemt mag de strategie niet achterblijven. Daarom zijn er nieuwe ideeën over ook kortere cycli op strategisch niveau. De vraag die ons als IIBA vooral aanspreekt is welke Business Analyse taken kunnen ondersteunen bij deze nieuwe ideeën over kort-cyclische strategie definitie, uitvoering en evaluatie? Wij hopen dat deze dag ons verder gaat helpen in het krijgen van antwoorden op deze vragen!

Wie zijn de sprekers?
Aan het programma wordt nog volop gewerkt. Maar de meeste onderdelen zijn reeds bekend.
 

jpijl.png    We openen met Jacques Pijl. Directeur van adviesbureau Turner (Turner Management Consulting) en auteur van de bestsellers “Het nieuwe normaal” en “STRATEGIE = EXECUTIE”. Over het boek “Strategie=Executie” zegt Jacques van den Broek, CEO Randstad: ‘Het begrip innovatie en hoe je innovatie organiseert wordt grondig gedemystificeerd en zeer praktisch gemaakt in dit boek.
Jacques Pijl zal ons duidelijk maken dat strategie in korte cycli ontwikkeld en uitgevoerd moet worden. Centraal staat de vraag: Hoe kunnen organisaties sneller verbeteren, vernieuwen en innoveren? Ook in een nieuwe tijd.
Jacques zal ons vertellen over 6 succesfactoren, die je zouden kunnen doen denken aan de 7 habits of highly effective people van Covey. Wat blijkt? De 6 succesfactoren zijn minstens zo waardevol en inspirerend als de habits van Covey!
     
filip.jpg   Dit jaar hebben we ook een spreker uit België, namelijk Filip Hendrickx van altershape en het IIBA Brussels Chapter.
Strategie wordt realiteit via veranderprojecten. De business analist, die een belangrijke rol speelt in projecten, is dus uitstekend geplaatst om strategische resultaten te helpen realiseren. Aan de hand van voorbeelden, praktische tips en technieken en zijn lean strategy execution aanpak, toont Filip hoe we in onze projecten de bedrijfsstrategie effectief kunnen uitvoeren of bijsturen.
-Hoe formuleer je een goede doelstelling?
-Wat is het belang van écht luisteren (en hoe doe je dat?)
-Waarom zijn alternatieve oplossingen belangrijk en hoe breng je deze naar boven?
-Bestaat er nog wel zo iets als "een project"?
-Wat zijn de nieuwe rollen van de business analist in een wereld waarin strategie = executie?
     
jack.jpg   Verder neemt Jack Esselink, data evangelist en storyteller bij IBM, ons mee in Data in Exponential Times. In deze tijden van exponentiële groei van data, sensoren en rekenkracht lijken de mogelijkheden eindeloos. Echter hoe ga je hiermee om als business analist en hoe zorg je dat je relevant blijft? In deze sessie zal Jack Esselink, de laatste ontwikkelingen schetsen op het gebied van data analytics en handvatten bieden hoe je als business analist hiermee om moet gaan.
     

Crossing the Swords

  Op herhaling is de Lagerhuis discussie onder leiding van Frederik Schukken. Frederik is Transformatie Coach bij de Rabobank. Hij zal ons wederom prikkelen met enkele scherpe stellingen waarbij duidelijk wordt dat we verschillend over het vakgebied denken. Het helpt visie te ontwikkelen waarmee we uiteindelijk effectiever en efficiënter ons werk kunnen uitvoeren, ook in de snel veranderende omgeving!
     

Verloting
We zullen gedurende dag ook verschillende exemplaren het boek “Strategie = Executie” van Jacques Pijl verloten onder de deelnemers van het congres. Uiteraard moet je hiervoor aanwezig zijn bij het congres. Daarnaast vragen we je bij de inschrijving aan te geven welke impact de steeds sneller veranderde wereld in jouw organisatie heeft en hoe je ermee omgaat. Wellicht kunnen we jouw antwoord gebruiken in een stelling van het volgende programmaonderdeel: “Crossing the Swords”. Gebruik de volgende link om de antwoorden te geven. Je mag zo vaak meedoen als je wilt!
Mijn antwoorden
 
Concept Agenda
13.00 - 13.30 Ontvangst met koffie en thee.
13.30 - 18.00 Lezingen en Crossing the Swords
18.00 - 19.00 Diner
19.00 - 20.00 Jaarlijkse algemene ledenvergadering
20.00 - 21.00 Borrel
 
Met dank aan:
           

Event Details: 
.
Event Location: 
De Landgoederij Camminghalaan 30, 3981 GH Bunnik
0,00 €