Jaarevent IIBA 2019

Tuesday, November 12, 2019 -
11:00am to 6:30pm
 Add to Calendar

 

Vernieuwing
Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg!

 
 

Schrijf snel in!
Ook dit jaar organiseert de IIBA NL een jaarevent voor iedereen die actief betrokken is bij veranderingen in professionele organisaties en bij wil blijven op het vakgebied van de business analyse. Zorg dat je erbij bent en registreer direct:

 
 
 

Waar gaat het event dit jaar over?
We zijn blij om te merken dat ons jaarevent door onze leden gewaardeerd wordt. Dit maken we op uit de positieve reacties gedurende de dag zelf en de evaluatiecijfers. Daarmee mogen we zeggen dat ons jaarevent al jaren een groot succes is. Hier zijn we trots op!  
 
Waarom iets wijzigen als het zo succesvol is? Wij verwachten dat als we het concept jaarevent op dezelfde manier blijven doen, dat de reacties misschien niet slechter zullen worden, maar of we nog betere reacties zullen krijgen is hoogst onzeker. Als bestuur hebben we daarom besloten om het concept van de dag onder de loep te nemen.  Want als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg! 

Wat gaan we doen?
We werken nog hard aan het programma. Centraal staat het thema vernieuwing. Daarnaast zullen we volop aandacht besteden aan: Customer Experience & Data Science.

Wie zijn de sprekers?
We zijn nog in gesprek met sprekers voor het event. De volgende sprekers zullen in ieder geval van de partij zijn:

 nienke_bloem_-_small.jpg  
 
Nienke Bloem

We openen met Nienke Bloem. Zij geeft interessante inzichten over het geluk van zowel medewerkers als jouw klanten. Verwacht van Nienke geen saai betoog. Haar optredens zijn altijd interactief en zij schuwt een beetje humor niet. Nienke’s optreden inspireert en zet aan om customer experience te omarmen in ieder aspect. Nienke’s doel is om de wereld mooier te maken voor werknemers en klanten. En daar zal zij in slagen!

       
joost_helbo_-_soft_edges.jpg  
Joost Helbo

Joost Helbo (ondernemer) is fan van het creëren van aardverschuivingen. Ondernemer die kippenvel krijgt van ‘kan-niet, doe-maar-niet’ en ‘dat-lukt-toch-niet’. Medeoprichter van organisatieadviesbureau raax en blockchain bedrijf Zia, bedrijven met zorg en technologie in het hart. “Wij willen fundamenteel verschil maken, de zaken helemaal op z’n kop zetten, niet rommelen in de marge. We willen de markt waar we twintig jaar lang in gewerkt hebben fundamenteel overhoop halen. Aanpakken wat al lang aangepakt had moeten worden. Met Zia.
 
Als iedereen roept: oei ja dat kan niet, da’s wel moeilijk, begin daar maar niet aan… Dat is mijn cue. Dat prikkelt, dan ga ik áán. Ik denk dan, dat zullen we nog wel ’s zien. Mijn compagnon en ik zijn van de firma Hetkanwel.nl. Een kwestie van gewoon doorgaan waar anderen stoppen. Als het niet linksom lukt, dan rechtsom, eroverheen, onderlangs, wat er maar nodig is. Als je ervoor gaat met je hele hebben en houden, dan wordt het wat."

       
quintus_hegie_-_small.jpg  
Quintus Hegie

Quintus Hegie, Econometrist - Big Data Financial Marketing & Business Analysis , zal ons meenemen in de wereld van Data Driven Customer Journeys. Hij brengt theorie en praktijk zeer dicht bij elkaar. Aan de hand van een voorbeeld Customer Journey Hypotheken uitgewerkt bij de marketing afdeling van een financiële instelling, helpt Quintus jou tijdens deze sessie om een eigen Customer Journey Map te maken. Daarnaast reikt hij handvaten aan om Customer Journeys te optimaliseren door het verzamelen en analyseren van (klant- en gedrags-)gegevens.

 
       
maarten_kool_-_small.jpg  
 
Maarten Kool

Maarten Kool, Data Scientist / Productowner Data Science heeft meer dan 20 jaar ervaring in data georienteeerde projecten als business architect, lead en als analyst. Hij benadert processen altijd end-to-end. Tijdens het jaarevent zal hij ons meenemen in wat data science nu precies is: Hoe kan een machine iets leren. Met enkele simpele voorbeelden weet hij de belangrijkste begrippen uit te leggen en inzicht te geven in wat je met resultaten van data science kan bereiken. Zonder wiskunde!

 
       
freek_hermkens_-soft_edges.jpg  
Freek Hermkens en Job Mol

Klanten, technologie, externe toezichthouders, leveranciers, management, allemaal invalshoeken die eisen stellen aan organisaties. Maar hoe vertaal je deze eisen en wensen naar je bedrijfsvoering en blijf je in control.
We vertellen je graag, aan de hand van Business Proces Management, hoe je dit doet. Freek Hermkens en Job Mol, respectievelijk principal en senior consultants bij MLC, hebben jarenlange ervaring op het gebied van Business Process Management, Continu verbeteren en het laten groeien van organisaties.
Een bijdrage leveren aan een excellente dienstverlening en bedrijfsvoering, waarbij de klantwens(en) en eigen ambities van de organisatie centraal staan, dat is wat Freek en Job motiveert.
 

job_mol_-_soft_edges.jpg        
       
peter_nobels_-_soft_edges.jpg  
Peter Nobels

Peter Nobels (Sogeti) is een bekende spreker voor de meeste IIBA NL leden. Zo besprak hij tijdens een IIBA NL kennissessie de techniek “Value Chain Analysis”. Daarin liet hij zien dat klantwaarde steeds meer door samenwerking tussen organisaties tot standkomt.
Mede door de inzet van technologiën als blockchain, kan het spel tussen organisaties een steeds dynamischer karakter krijgen. Ecosystemen kunnen sociaal-economisch herontworpen worden met een leidende rol voor Business Analisten.
Peter neemt ons mee in wereld van ecosysteem innovatie en de veranderende en vernieuwende rol van de Business analist daarbij. Wil je weten waarom het vak Business Analyse blijft bestaan, maar straks toch anders zal zijn? Zorg dan dat je zijn presentatie niet mist!

   
 

 

 
pepijn_van_gestel_-_soft_edges.jpg  
Dagvoorzitter: Pepijn van Gestel

Pepijn van Gestel, volgens eigen zeggen een Brabantse Amsterdammer, is jarenlang manager geweest bij verschillende dienstverlenende bedrijven, veelal in veranderende omstandigheden. Als zelfstandig ondernemer combineert hij interim management en consultancy met dagvoorzitterschap en het modereren van congressen en symposia in diverse branches.

     
     

De (voorlopige) agenda
11.00 Ontvangst met koffie en thee.
11.30 Opening door voorzitter van IIBA NL Katarzyna Kot
11.40 Plenaire Keynote door Nienke Bloem
12.45 Lunch
13.30 Stopkracht! - Joost Helbo
14.00 Parallel Sessies:

1. Customer Journey - Quintus Hegie 
2. Data Science - Maarten Kool
3. Business Process Management (BPM) - Freek Hermkens en Job Mol
 

16.30 - 17.20 Ecosysteem innovatie en de veranderende en vernieuwende rol van de Business analist - Peter Nobels
17.20 - 17.30 Afsluiting
17.30 – 18.30 Borrel

Met dank aan:

​           sogeti_logo_3col_print_1_0.jpg
 raax_blauwpayoff-100.jpgbambook_new_logocmyk.eps.pnglogo_quint.jpg

Event Details: 
Tot 12 November op het Jaarevent van de IIBA NL!
Event Location: 
Dit jaar is de locatie anders: ABN AMRO, Foppingadreef 22, Amsterdam Zuid-Oost. Deze locatie is op slechts enkele minuten loopafstand van station Amsterdam Bijlmer Arena en is dus uitstekend te bereiken met bus, metro en trein. Mocht je met de auto willen komen is er voldoende (betaalde) parkeergelegenheid in de omgeving.
0,00 €