×

Warning message

Past event disabled.

Jaarevent IIBA 2019

Tuesday, November 12, 2019 -
11:00am to 6:30pm

 

Vernieuwing
Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg!

 Inschrijving gesloten
Ook dit jaar organiseert de IIBA NL op 12 november een jaarevent voor iedereen die actief betrokken is bij veranderingen in professionele organisaties en bij wil blijven op het vakgebied van de business analyse. De inschrijving is vanaf 8 november gesloten.Waar gaat het event dit jaar over?
We zijn blij om te merken dat ons jaarevent door onze leden gewaardeerd wordt. Dit maken we op uit de positieve reacties gedurende de dag zelf en de evaluatiecijfers. Daarmee mogen we zeggen dat ons jaarevent al jaren een groot succes is. Hier zijn we trots op!  
 
Waarom iets wijzigen als het zo succesvol is? Wij verwachten dat als we het concept jaarevent op dezelfde manier blijven doen, dat de reacties misschien niet slechter zullen worden, maar of we nog betere reacties zullen krijgen is hoogst onzeker. Als bestuur hebben we daarom besloten om het concept van de dag onder de loep te nemen.  Want als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg! 

Wat gaan we doen?
Centraal staat het thema vernieuwing. Met dit in het achterhoofd zullen de volgende onderwerpen aan bod komen: Customer Experience, Customer Journeys, Data Science en Business Process Management (BPM).

Wie zijn de sprekers?

 nienke_bloem_-_small.jpg  
 
Nienke Bloem

We openen met Nienke Bloem. Zij geeft interessante inzichten over het geluk van zowel medewerkers als jouw klanten. Verwacht van Nienke geen saai betoog. Haar optredens zijn altijd interactief en zij schuwt een beetje humor niet. Nienke’s optreden inspireert en zet aan om customer experience te omarmen in ieder aspect. Nienke’s doel is om de wereld mooier te maken voor werknemers en klanten. En daar zal zij in slagen!

       
joost_helbo_-_soft_edges.jpg  
Joost Helbo

Joost Helbo (ondernemer) is fan van het creëren van aardverschuivingen. Ondernemer die kippenvel krijgt van ‘kan-niet, doe-maar-niet’ en ‘dat-lukt-toch-niet’. Medeoprichter van organisatieadviesbureau raax en blockchain bedrijf Zia, bedrijven met zorg en technologie in het hart. “Wij willen fundamenteel verschil maken, de zaken helemaal op z’n kop zetten, niet rommelen in de marge. We willen de markt waar we twintig jaar lang in gewerkt hebben fundamenteel overhoop halen. Aanpakken wat al lang aangepakt had moeten worden. Met Zia.
 
Als iedereen roept: oei ja dat kan niet, da’s wel moeilijk, begin daar maar niet aan… Dat is mijn cue. Dat prikkelt, dan ga ik áán. Ik denk dan, dat zullen we nog wel ’s zien. Mijn compagnon en ik zijn van de firma Hetkanwel.nl. Een kwestie van gewoon doorgaan waar anderen stoppen. Als het niet linksom lukt, dan rechtsom, eroverheen, onderlangs, wat er maar nodig is. Als je ervoor gaat met je hele hebben en houden, dan wordt het wat."

       
quintus_hegie_-_small.jpg  
Quintus Hegie

Quintus Hegie, Econometrist - Big Data Financial Marketing & Business Analysis , zal ons meenemen in de wereld van Data Driven Customer Journeys. Hij brengt theorie en praktijk zeer dicht bij elkaar. Aan de hand van een voorbeeld Customer Journey Hypotheken uitgewerkt bij de marketing afdeling van een financiële instelling, helpt Quintus jou tijdens deze sessie om een eigen Customer Journey Map te maken. Daarnaast reikt hij handvaten aan om Customer Journeys te optimaliseren door het verzamelen en analyseren van (klant- en gedrags-)gegevens.

   
wouter_jansen_soft_edges.jpg  
Wouter Jansen
 

Wouter Jansen is als productOwner van het ConversieOptimalisatie team de drijvende kracht achter het “experimentation programma” binnen de NS en helpt daarmee de online teams om constant te verbeteren op een datagedreven en klantgerichte manier. Hij heeft passie voor het uitdenken van experimenten en houdt er van om dicht op de gebruiker te zitten om zo de meeste waarde te creëren voor hen. Wouter zal ons meenemen in de wereld van de abonnementen en laten zien hoe ze bij NS middels een designsprint de oriëntatiefase van het aanschaffen van een abonnement onder handen hebben genomen.
 

     
maarten_kool_-_small.jpg  
 
Maarten Kool

Maarten Kool, Data Scientist / Productowner Data Science heeft meer dan 20 jaar ervaring in data georienteeerde projecten als business architect, lead en als analyst. Hij benadert processen altijd end-to-end. Tijdens het jaarevent zal hij ons meenemen in wat data science nu precies is: Hoe kan een machine iets leren. Met enkele simpele voorbeelden weet hij de belangrijkste begrippen uit te leggen en inzicht te geven in wat je met resultaten van data science kan bereiken. Zonder wiskunde!

rene_melchers_-_soft_edges.jpg   René Melchers

René Melchers is teamchef Business intelligence en productowner datascience bij de Politie. Een goede informatiepositie is voor de politie van levensbelang maar hoe zorg je er voor dat de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste personen terecht komt? Het gebruik van Business intelligence en in toenemende mate het gebruik van datascience oplossingen helpt de politie veiliger te werken en Nederland veiliger te maken. 
Predictive policing is zo een datascience ontwikkeling waarbij inzicht in data helpt om ons een voorsprong te geven en inzet van politie te optimaliseren. In de parallel sessie “ Data Science” geeft René een kijkje in de keuken van de politie en predictive policing.
       
freek_hermkens_-soft_edges.jpg  
Freek Hermkens en Job Mol

Klanten, technologie, externe toezichthouders, leveranciers, management, allemaal invalshoeken die eisen stellen aan organisaties. Maar hoe vertaal je deze eisen en wensen naar je bedrijfsvoering en blijf je in control.
We vertellen je graag, aan de hand van Business Proces Management, hoe je dit doet. Freek Hermkens en Job Mol, respectievelijk principal en senior consultants bij MLC, hebben jarenlange ervaring op het gebied van Business Process Management, Continu verbeteren en het laten groeien van organisaties.
Een bijdrage leveren aan een excellente dienstverlening en bedrijfsvoering, waarbij de klantwens(en) en eigen ambities van de organisatie centraal staan, dat is wat Freek en Job motiveert.
 

job_mol_-_soft_edges.jpg        
       
peter_nobels_-_soft_edges.jpg  
Peter Nobels

Peter Nobels (Sogeti) is een bekende spreker voor de meeste IIBA NL leden. Zo besprak hij tijdens een IIBA NL kennissessie de techniek “Value Chain Analysis”. Daarin liet hij zien dat klantwaarde steeds meer door samenwerking tussen organisaties tot standkomt.
Mede door de inzet van technologiën als blockchain, kan het spel tussen organisaties een steeds dynamischer karakter krijgen. Ecosystemen kunnen sociaal-economisch herontworpen worden met een leidende rol voor Business Analisten.
Peter neemt ons mee in wereld van ecosysteem innovatie en de veranderende en vernieuwende rol van de Business analist daarbij. Wil je weten waarom het vak Business Analyse blijft bestaan, maar straks toch anders zal zijn? Zorg dan dat je zijn presentatie niet mist!

   
 

 

 
pepijn_van_gestel_-_soft_edges.jpg  
Dagvoorzitter: Pepijn van Gestel

Pepijn van Gestel, volgens eigen zeggen een Brabantse Amsterdammer, is jarenlang manager geweest bij verschillende dienstverlenende bedrijven, veelal in veranderende omstandigheden. Als zelfstandig ondernemer combineert hij interim management en consultancy met dagvoorzitterschap en het modereren van congressen en symposia in diverse branches.

     
     

De agenda
11.00 Ontvangst met koffie en thee.
11.30 Opening door penningmeester van IIBA NL Jan Hendriks
11.40 Plenaire Keynote door Nienke Bloem
12.45 Lunch
13.30 Stopkracht! - Joost Helbo
14.00 Parallel Sessies:

1. Customer Journey - Quintus Hegie en Wouter Jansen
2. Data Science - Maarten Kool en René Melchers
3. Business Process Management (BPM) - Freek Hermkens en Job Mol
 

16.30 - 17.20 Ecosysteem innovatie en de veranderende en vernieuwende rol van de Business analist - Peter Nobels
17.20 - 17.30 Afsluiting
17.30 – 18.30 Borrel

Voor de parallel sessie Business Process Management (BPM) zijn slechts 36 plaatsen beschikbaar. Weet je nu al dat je deze kennisstroom wilt bijwonen, dan kan je, je hiervoor alvast inschrijven via het volgende formulier: Inschrijving kennisstroom BPM. We willen niemand teleurstellen (er kunnen slechts 36 personen inschrijven), dus vul alleen je email adres in als je zeker weet dat de deze kennisstroom zal volgen.

Met dank aan:

ttp_logo_only.png         raax_blauwpayoff-100.jpg     logo_quint.jpg
​                  sogeti_logo_3col_print_1_0.jpg          bambook_new_logocmyk.eps.png
                  nederlandse_spoorwegen_logo.svg.png
Event Details: 
Tot 12 November op het Jaarevent van de IIBA NL!
Event Location: 
Dit jaar is de locatie anders: ABN AMRO, Foppingadreef 22, Amsterdam Zuid-Oost. Deze locatie is op slechts enkele minuten loopafstand van station Amsterdam Bijlmer Arena en is dus uitstekend te bereiken met bus, metro en trein. Mocht je met de auto willen komen is er voldoende (betaalde) parkeergelegenheid in de omgeving. Hoewel hieronder "out of stock" staat, is de inschrijving nog steeds open! Inschrijfgeld is afhankelijk van je lidmaatschap en staat op het registratieformulier vermeld.
0,00 €