×

Warning message

Past event disabled.

User Stories

Wednesday, May 30, 2018 -
5:30pm to 8:30pm
 Add to Calendar

Als er Agile-methodieken zoals Scrum worden toegepast bij (ICT) productontwikkeling verandert de manier waarop we informatie met elkaar delen. Daarbij bestaat een risico dat er afstand ontstaat tussen User Stories enerzijds en de code van de applicaties anderzijds. Bij Agile ligt immers de nadruk op communicatie boven documentatie. 

Voor kleinere projecten is dit risico ook kleiner, maar zeker bij grotere projecten kan belangrijke kennis tijdens de looptijd van de uitvoering wegzakken. Daarom wordt de behoefte aan toegankelijke documentatie steeds groter en wordt het steeds belangrijker om te kunnen terugvinden waarom aanpassingen zijn doorgevoerd of welke programma’s zijn aangepast. 

Ook blijkt het vaak een uitdaging om User Stories écht samen uit werken en tot uitvoering te brengen. Als de analist een Story uitschrijft, de developer deze leest en implementeert en de tester het daarna uittest, hebben we dan niet gewoon weer een waterval en dan ook nog eens met beperkte documentatie? Wordt de kracht van communicatie en het multidisciplinaire team dan wel goed benut?

Kom en beleef het zelf! 
We bespreken hoe het concept van User Stories is ontstaan en hoe deze compact en duidelijk opgesteld kunnen worden. Hoe kan een techniek als ‘Specification by Example’ helpen om refinements interactief te maken en een gezamenlijk begrip te creëren. Hoe kunnen we van daaruit acceptatie criteria verrijken en deze omzetten in geautomatiseerde tests en levende documentatie? 

Ook zien we welke documenten naast de User Stories nog meer noodzakelijk zijn voor goede kennisborging en track-en-trace mogelijkheden.

Taal: Nederlands (this presentation will be in Dutch). 

Locatie: Bezoekers kunnen zich tijdens het event melden bij de hoofdingang van de ABN AMRO op de Foppingadreef 22, 1102 BS Amsterdam - Zuid-Oost. (Dit is vlakbij rail and metro (underground) station: Amsterdam Bijlmer Arena). NB: de parkeerplaatsen zijn gelimiteerd dus "wie het eerst komt wie het eerst maalt".

Agenda:
17.30: Inloop met koffie, thee en broodjes 
18:15: Documentatie in een Agile-omgeving, Kees van Wingerden 
19:00: Pauze 
19:20: De gebruiker dichtbij, Maarten Leune 
20:00: Borrel
 
Registratie is gesloten.

Event Details: 
.
Event Location: 
.
0,00 €