×

Warning message

Past event disabled.

Valuechains als basis voor de Strategy Analysis in de BABoK

Wednesday, April 18, 2018 -
5:30pm to 8:30pm
 Add to Calendar

Een belangrijke taak van Business Analisten is het concreet maken van een veranderbehoefte door die te vertalen in een oplossingsrichting, compleet met impactanalyse, voorgestelde marsroute en business case. De basis daarvoor is sinds BABoK v.3 een Current State en een Future State analyse, zoals beschreven in de knowledge area ‘Strategy Analysis’.

Als Business Analisten hebben we behoefte aan een uniforme, eenvoudige en snelle manier om een Current State en een Future State model te kunnen maken. Eén van de grote voordelen zou zijn, dat we die modellen dan ook makkelijk kunnen hergebruiken. Een gerealiseerde Future State is dan de Current State voor een volgende verandering. Om dit te laten werken, moeten Current State en Future State modellen zo lean mogelijk zijn en zich beperken tot de bedrijfsessentie.
 
In onze bijeenkomst van 18 april willen we kijken naar het gebruik van Current en Future State modellen. Wat zijn de essentiële elementen in een dergelijk model? Is er een relatie met bedrijfsvoering en waardestromen? Wat nemen we op en wat vooral niet? Waarom hebben we dergelijke modellen nodig? Wanneer en waarvoor gebruik je ze? Hoe verhouden ze zich tot bijvoorbeeld de agile werkwijze?
Aan de hand van wat theorie, een paar voorbeelden en praktische oefeningen kijken we hoe we de toegevoegde waarde van onze BABoK gereedschapskist verder kunnen verhogen.

AGENDA:
Vanaf 17:00: inloop en Diner
18:00: Presentatie Valuechains als basis voor de Strategy Analysis in de BABoK door Bert Noorman, Value Chainoloog bij Sogeti
18:45: pauze
19:00 Praktische oefeningen

Registratie is niet meer mogelijk.

Event Details: 
.
Event Location: 
Sogeti Nederland BV, Lange Dreef 17, 4131 NJ Vianen
0,00 €