Ervaring van een IIBA lid ...

Op dinssdag 16 mei 2017 gaf Jeroen Stoop, principal consultant bij Novius, een kennissessie bij de NL afdeling van het internationale IIBA over Business Transformatie.

In de deze kennissessie gaf Jeroen nadere uitleg over een ontwikkeld Business Transformatie Framework dat als instrument kan dienen om van strategie (dwz het denkwerk) ook daadwerkelijk naar uitvoering van de strategie te komen. Het blijkt namelijk in de praktijk dat men binnen een organisatie wel op de hoogte is van de strategie en de koers die een organisatie wil volgen, maar de concrete uitvoering en daarbij de beoogde doelstellingen en meerwaarde die de organisatie hoopt te behalen, wordt vaak niet gevoeld en niet gezien. Dit algemene beeld werd door de aanwezigen bevestigd via het gebruik van een kleine real-time online questionnaire.

Het ontwikkelde framework helpt om de strategie af te pellen naar organisatie principes en beleidspunten (welke eisen stelt een organisatie zichzelf), om helderheid (visuele schetsen/platen helpen hierbij) te krijgen in de AS-IS en TO-BE en duidelijkheid in wat moet er dan gaan veranderen (welke acties (bijv. in project vorm) moeten uitgevoerd worden). Vervolgens kan op portfoliomanagement wijze de beste volgordelijkheid bepaald worden in uitvoeren van de acties.

Jeroen gaf een heldere presentatie en was er de benodigde interactie met de aanwezigen om met een levendig en waardevol gevoel over de avond, naar huis te keren.

Erwin Pouw werkt bij Pure! Professionals als business analist / project consultant.