Relevante skills voor Agile: een verschil voor Business Analisten?

Veel bedrijven werken op dit moment aan Agile transities. Ook de Business Analyst past de Agile “mindset” toe (zoals de "BABOK Agile Extension" de term Agile uitlegt). Zo ook de BA vakbroeders die stevig in de ICT organisatie staan. De laatste jaren heeft de IT BA niet meer het alleenrecht op contact met de business en het praten over requirements, maar heeft ook de software ontwikkelaar de vaardigheden om requirements te bespreken met bijvoorbeeld de Product Owner.

Margriet Heijne heeft een publicatie gemaakt over de relevante skills voor IT’ers die Agile werken mede gebaseerd op een door haar gedaan onderzoek. Als IIBA bestuur zijn we ons bewust dat er in de media relatief veel aandacht is gevestigd naar hoe sommige Agile methodieken geen formele plek voor de Business Analist hebben en de worsteling met de rol van business analyse in software ontwikkelingstrajecten. Hierover samen blijven nadenken en praten dragen wij een warm hart toe. Net zoals we graag ook vaker zouden willen uitleggen waarom in de praktijk de Business Analyse community en daarbijbehorende capabilities wereldwijd blijft groeien (en noodzakelijk zijn en blijven).

We zijn blij dat Margriet Heijne de business analyse capability in relatie tot de benodigde vaardigheden voor ons heeft willen onderzoeken. Wij vinden de publicatie zeker boeiend genoeg om deze jullie niet te onthouden, dus veel leesplezier gewenst!

Download dit artikel