Studiegroep CCBA/CBAP certificering

Eén van de doelstellingen van IIBA (NL) is de professionalisering van het vak van Business analist. Eén van de middelen daarvoor is de certificering van business analisten door middel van ECBA, CCBA of CBAP certificaten. Hoe meer mensen een van deze certificaten hebben en hoe meer bedrijven dit erkennen en des te beter zijn de professionals herkenbaar in hun vak.

ECBA Certificering, het Foundation niveau zeg maar, kun je het beste zelfstandig doen door de BaBOK te lezen en een e-learning of training bij een EEP te volgen.

CCBA en CBAP Certificeringen hebben wat meer om het lijf en daar is bovendien niet een enkele training voor. Daarom heeft IIBA NL in 2012 een studiegroep opgericht, getrokken door Jan Willem Knop, CBAP, om leden van IIBA NL te stimuleren te gaan voor een van de genoemde certificaten. Doelstelling van de studiegroep was de deelnemers te stimuleren (en elkaar te laten stimuleren) in het certificatieproces en het leren voor het examen.

Op dit moment zijn er geen (door IIBA NL) geïnitieerde studiegroepen actief. Mocht je hier behoefte aan hebben, laat het ons weten. We kunnen dan bespreken wat we voor je kunnen betekenen.