×

Warning message

Past event disabled.

Requirements Management in praktijk

Tuesday, September 19, 2017 -
5:30pm to 8:30pm
 Add to Calendar

Op 19de september houden we een IIBANL kennissessie waar onze leden aan het woord zijn: Aurelia Kwint van Politie Nederland en Marco de Mol van Rabobank vertellen hoe ze bij hun organisaties met requirements werken, hoe ze een praktische invulling hebben gegeven aan de agile manier van werken en business analyse.

Agenda:
17:30 - 18:00 Inloop met luxe broodjes en soep
18:00 - 19:00 Requirements vastleggen bij Politie Nederland door Aurelia Kwint
19:00 - 19:15 Pause
19:15 - 20:15 Backlog management bij Rabobank door Marco de Mol
20:15 - 20:45 Napraten

Requirements vastleggen bij Politie Nederland door Aurelia Kwint
Ook agenten kunnen hun werk niet meer doen zonder IT ondersteuning. Dienst ICT van het Politie Diensten Centrum ontwikkelt en onderhoudt veel van deze applicaties. Aurelia Kwint zal aan de hand van een aantal voorbeelden vertellen hoe de requirements worden vastgelegd en voor welke keuzes de informatie analisten van de Dienst ICT staan.

aurelia.jpgOver Aurelia:
Aurelia's eerste baan was bij een bedrijf die software maakte voor gedragswetenschappers. Het was een klein bedrijf waar iedereen alles deed. Al gauw ontdekte ze dat het bedenken en beschrijven van nieuwe functionaliteit haar goed lag. Na een uitstapje in de detachering en de test wereld zocht ze een baan in de informatie analyse. Deze vond ze 17 jaar geleden bij de politie. In die 17 jaar heeft ze gewerkt aan zo’n 10-tal projecten waarbij ze iedere keer een nieuw werkproces van de politie ontdekte. De laatste jaren wordt in een Agile/SCRUM omgeving gewerkt waardoor de informatie analisten van de politie zich afgevraagd hebben wat er nu aan requirements vastgelegd moest worden.

Backlog management bij Rabobank door Marco de Mol
Rabobank is al geruime tijd bezig haar werkwijze om te vormen naar een agile manier van werken. De focus van deze werkwijze is niet IT-gerelateerd maar heeft tot doel de gehele bank in al haar geledingen agile te laten werken. In deze sessie wordt de wijze van backlog management binnen een specifiek project toegelicht. Hierbij zijn twee verschillende onderdelen van de organisatie betrokken met elk een eigen zienswijze op de invulling van agile. We gaan in op de verschillen en overeenkomsten van aanpak.

marco.jpgOver Marco:
Marco de Mol is zelfstandig professional sinds 2007. Marco is CBAP gecertificeerd sinds 2016 en focust zich op Compliance & Finance. Voor zijn zelfstandige loopbaan in dienst geweest bij diverse ICT-bedrijven; Getronics, Ordina, Utopics en universitair startup Anaxagoras. Momenteel werkzaam als Business Analyst op het gebied van Anti Money Laundering voor Rabobank. Daarvoor werkzaam geweest bij diverse banken, ministeries, instellingen in de publieke sector, pensioenfondsen en verzekeraars; maar altijd op het grensvlak van business en techniek.

Het is niet meer mogelijk om voor deze sessie in te schrijven.

Event Details: 
.
Event Location: 
Dit evenement neemt plaats bij inspearit, Aligning for Customer Value | Park Berg & Bosch | Professor Bronkhorstlaan 10/90 | 3723 MB Bilthoven | The Netherlands
0,00 €